Recept

Dušené hovězí s pomeranči

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27519

Ingredience

1000 g Hovězí plec
50 g Hrozinky
250 g Máslo čerstvé
4 g Nakládaný zelený pepř
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Pomeranče
150 ml Smetana 12% (konzumní)
4 g Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
300 ml Víno bílé
80 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,099 kcal
Kilojoule 4 600kJ
6% Sacharidy 22 g
101% Tuky 75 g
11% Sodík 216 mg
122% Bílkoviny 69 g

Dušené hovězí s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme. Pokrájené maso osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme pokrájenou šalotku, pepř a zalijeme vínem. Zakryté dusíme 40 minut.

2

Hrozinky opláchneme teplou vodou, osušíme a přimícháme do omáčky, poté dusíme dalších 35 minut. Asi 10 minut před koncem vaření oloupeme pomeranče a rozdělíme je na měsíčky. Šťávu zachytíme do misky, přidáme k ní smetanu a škrob (Solamyl) a dobře promícháme.

3

Vmícháme do hrnce s masem, přisypeme pomeranče.

4

Necháme povařit, nikoliv však vařit.

5

Ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept