Jednoduchý recept

Chřest v omáčce

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2752

Ingredience

500 g Chřest bílý
1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
0,5 l Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 910kJ
6% Sacharidy 20 g
17% Tuky 13 g
3% Sodík 67 mg
15% Bílkoviny 9 g

Chřest v omáčce postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme, nakrájíme na malé špalíky a dáme do hrnce. Podlijeme vodou a mlékem v poměru 1:1, osolíme a osladíme. Vaříme zvolna asi 20 minut.

2

Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chřestovým vývarem a provaříme. Přidáme chřest, nasekanou petrželovou nať, smetanu a ochutíme citronovou šťávou.

3

Pokrm ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept