Dušené skopové Crécy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené skopové Crécy
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27585 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
125 g | Cibule |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel kudrnka |
1000 g | Skopová plec |
1 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 289,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené skopové Crécy postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. |
2 | Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme na jemno. |
3 | Olej rozehřejeme s máslem a maso se zeleninou na něm osmažíme. Poté maso vyjmeme z hrnce, zeleninu zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zhoustnout. |
4 | Přilijeme víno, přidáme rozetřený česnek a bylinky. |
5 | K zelenině vrátíme opět maso, zalijeme vše vývarem a zakryté dusíme 90 minut. Během dušení odstraníme přebytečný tuk. |