Recept

Jehněčí hřbet s brambory a pěnou z tykve obrovské

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27591

Ingredience

250 g Brambory
1000 g Jehněčí hřbet
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
500 g Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 856 kcal
Kilojoule 3 580kJ
3% Sacharidy 12 g
93% Tuky 70 g
11% Sodík 215 mg
82% Bílkoviny 46 g

Jehněčí hřbet s brambory a pěnou z tykve obrovské postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme tučných částí.

2

Brambory zbavíme slupek, pokrájíme na 3 mm silné plátky.

3

Brambory spaříme ve vařící osolené vodě, poté je naskládáme na nejtučnejší část hřbetu.

4

Osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem.

5

Maso zarolujeme brambory dovnitř, pevně svážeme nití. Naskládáme na plech a necháme péct 12 minut při 225 °C, po vyjmutí z trouby necháme 10 minut odležet.

6

Tykev oloupeme, pokrájíme a povaříme v osolené vodě doměkka, poté rozmixujeme na pyré, které naředíme vývarem. Hotové pyré propasírujeme přes sítko a smícháme s rozpuštěným máslem.

7

Pečené maso pokrájíme na plátky, které přelijeme tykvovým pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept