Zapečená bramborová kaše s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená bramborová kaše s vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27602 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 286,6mg |
Draslík | 897,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečená bramborová kaše s vejci postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory našťoucháme, přilijeme mléko a roztavené máslo. |
2 | Hotovou kaši osolíme. Formu na zapékání vymažeme máslem, naplníme ji hotovou kaší. |
3 | Na vrch kaše nalijeme vejce, nasypeme šunku a dáme zapéct zhruba na 10 minut. |