Studený zeleninový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený zeleninový salát
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27607 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Majonéza |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
20 g | Salám měkký |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 804kJ
2% Sacharidy 6 g
24% Tuky 18 g
20% Sodík 392 mg
7% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 10,8mg |
Draslík | 258,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majonéza, Ocet vinný, Pepř bílý, Rajčata, Salám měkký, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Studený zeleninový salát postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme nakrájená rajčata, na jemno nasekanou cibuli, majonézu, sůl, pepř, kostky salámu a sýra. |
2 | Vše dobře promícháme a nakonec přimícháme ocet a petrželku. |