Studený salát s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený salát s křenem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27610 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
30 g | Celer bulvový |
3 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Křen |
2 ks | Mrkev kořen |
50 g | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
3 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 221,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Jablka, Křen, Okurky nakládané, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Studený salát s křenem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve dáme vařit celer do osolené vody, zhruba na 10 minut. |
2 | Mezitím na co nejjemněji nastrouháme mrkev, křen, jablka bez slupky a nakonec uvařený vychladlý celer. |
3 | Do směsi zeleniny nakrájíme okurku a nalijeme olej. |
4 | Vše promícháme a servírujeme. |