Zelný salát s cibulí a majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s cibulí a majonézou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27618 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
15 g | Majonéza |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 55,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Majonéza, Pepř bílý, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelný salát s cibulí a majonézou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve na co nejmenší nudličky nakrájíme zelí. |
2 | Cibuli také nakrájíme na co nejmenší kousky. |
3 | Zamícháme společně se solí a pepřem. Dáme na chvilku do chladničky. |
4 | Mezitím v míse smícháme citrónovou šťávu, majonézu a petrželku. |
5 | Směsí zalijeme připravenou zeleninu a můžeme podávat. |