Studený zelný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený zelný salát
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27620 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Majonéza |
1 ks | Okurka salátová |
2 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Salám měkký |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 7,4mg |
Draslík | 688,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,9mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majonéza, Okurka salátová, Paprika červená, Pepř bílý, Salám měkký, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Studený zelný salát postup přípravy receptu:
1 | Zelí nastrouháme na hrubo, ostatní suroviny nakrájíme na menší dílky. |
2 | V míse smícháme majonézu, sůl, pepř a petrželku. |
3 | Touto směsí zalijeme připravené suroviny a důkladně promícháme. |
4 | Salát vložíme do chladničky na 2 hodiny, poté můžeme podávat. |