Hrušky se sýrem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky se sýrem a vejci
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27626 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
500 g | Hrušky |
200 ml | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
120 g | Salám Mortadela |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 174,8mg |
Draslík | 282,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Jogurt bílý, Paprika mletá sladká, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salám Mortadela, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hrušky se sýrem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Nejprve dáme vařit vejce na tři minuty. |
2 | Mezitím oloupeme a na kostičky nakrájíme hrušky, sýr a mortadelu. |
3 | Uvařená vejce také nakrájíme a zamícháme s již nakrájenými surovinami. |
4 | V míse smícháme citrónovou šťávu, jogurt a papriku. |
5 | Do směsi přimícháme připravené suroviny a dáme na 2 hodiny vychladit, poté můžeme servírovat. |