Hlávkový salát s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s lososem
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27648 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
100 g | Kapary |
300 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 51,5mg |
Draslík | 279,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 88,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Losos - filety, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapary, Olej olivový, Salát hlávkový, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hlávkový salát s lososem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve na teflonové pánvi opečeme lososa. |
2 | Mezitím smícháme hořčici, olej, cibuli, kapary, smetanu, sůl a pepř. |
3 | Natrháme hlávkový salát a smícháme s připravenou směsí. |
4 | Salát prokládáme kousky lososa. |
5 | Můžeme ihned podávat například s pečivem. |
Poznámka
1