Omeleta s krevetami a bramborovými plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s krevetami a bramborovými plátky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27678 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Brambory |
250 g | Krevety tygří - loupané |
150 g | Moravské uzené maso |
0,5 dl | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 127,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Moravské uzené maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Omeleta s krevetami a bramborovými plátky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme brambory a nakrájíme na tenké plátky, osušíme v utěrce a osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova. Krevety vhodíme do vroucí vody, povaříme 3 minuty, zcedíme, necháme okapat. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Na velké pánvi na trošce oleje orestujeme uzené, přidáme krevety a brambory, zalijeme rozšlehanými vejci s nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Osmažíme po obou stranách dozlatova, podáváme např. se zeleninovým salátem. |