Recept

Rajská polévka s dlouhozrnnou rýží

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Rajská polévka s dlouhozrnnou rýží 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 27681

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kg Rajčata
100 g Rýže neloupaná (Natural)
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1 l Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 317kJ
15% Sacharidy 52 g
11% Tuky 8 g
62% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Rajská polévka s dlouhozrnnou rýží postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky a rozmixujeme. Česnek s cibulí oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

V pánvi zahřejeme olej, přidáme česnek a cibuli a osmahneme dozlatova. Vložíme rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem.

3

Rýži propláchneme vodou a přisypeme k zelenině. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a cukr. Za občasného zamíchání 20 minut povaříme.

4

Vmícháme do polévky smetanu a případně ještě dochutíme.

5

Polévku na talíři ozdobíme nahrubo nakrájenými lístky bazalky.

Poznámka

Rajčata lze též přelít horkou vodou, zchladit a oloupat. Při vaření se poté sama rozpadnou a není proto potřeba použít mixér.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Rajská polévka s dlouhozrnnou rýží
Polévka byla výborná. S rýží jsem ještě nedělala. Děti si pochutnaly. Díky za tip smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept