Video recept

Vepřová panenka s gremolatou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 27698

Ingredience

1 ks Cibule červená
1 ks Citrony
180 g Fazole bílé sterilované
2 kávová lžička Fenykl obecný
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl mořská
250 g Vepřová panenka
150 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 610kJ
12% Sacharidy 42 g
14% Tuky 11 g
82% Sodík 2 g
65% Bílkoviny 36 g

Vepřová panenka s gremolatou postup přípravy receptu:

1

V pánvi na polovině rozehřátého oleje smažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli asi 5 minut. Po usmažení přeložíme do zapékací mísy.

2

Do pánve vlijeme zbylý olej, rozpálíme a opečeme na něm omytou panenku po všech stranách. Vyjmeme a položíme na cibuli.

3

Mořskou sůl rozdrtíme se semínky fenyklu, vmícháme pepř a směsí posypeme maso.

4

Panenku zalijeme horkým zeleninovým vývarem a pečeme 15 minut ve středně vyhřáté troubě.

5

Potom přisypeme propláchnuté fazole a pečeme ještě 5 minut.

6

Smícháme oloupaný, nadrcený česnek s nasekanou petrželkou a nastrouhanou citronovou kůrou.

7

Paneneku podáváme nakrájenou na plátky na fazolích a cibuli. Pokrm posypeme připravenou gremolatou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept