Vepřová panenka v ostré marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka v ostré marinádě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27701 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kečup |
150 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová panenka |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 807,4mg |
---|---|
Cholesterol | 306,6mg |
Draslík | 741,3mg |
Vláknina | 187,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Paprika mletá pálivá, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová panenka v ostré marinádě postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou vepřovou panenku nakrájíme na kostky. |
2 | Vejce rozšleháme se solí, kečupem, worcesterem, sladkou i pálivou paprikou a pepřem. |
3 | Maso vložíme do připravené marinády a necháme do druhého dne v chladničce. |
4 | Potom panenku opékáme na oleji na pánvi nebo můžeme grilovat. |
5 | Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo čerstvý chléb. |