Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27707

Ingredience

60 g Cukr krupice
200 g Cukr moučkový
4 ks Kiwi
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
18 g Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tresť vanilková
2 ks Vaječný bílek slepičí
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 821kJ
23% Sacharidy 82 g
16% Tuky 12 g
6% Sodík 125 mg
7% Bílkoviny 4 g

Dort Pavlova postup přípravy receptu:

1

Bílky vyšleháme do sněhu, přilijeme 48ml studené vody. Postupně vmícháváme cukr.

2

Nakonec vmícháme sůl, škrob (solamyl), vanilkový extrakt a ocet.

3

Formu vyložíme listem pečícího papíru pomazaného máslem, pokapeme studenou vodou.

4

Sněhovou směs přendáme do formy a pečeme 15 minut při 175°C. Po 15 minutách troubu vypneme a necháme v ní 1 hodinu těsto zcela vystydnout.

5

Smetanu vyšleháme s cukrem. Šleháme do lesklé konzistence.

6

3 kousky kiwi pokrájíme na drobné kostičky, poslední na tenké plátky.

7

Kostičky vmícháme do smetanového krému.

8

Těsto pomažeme krémem, povrch ozdobíme plátky kiwi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept