Velikonoční perníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční perníčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2771 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
140 g | Cukr moučkový |
4 polévková lžíce | Med včelí |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
90 g | Tuk Hera jedlý |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 28,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční perníčky postup přípravy receptu:
1 | Ze všech surovin vypracujeme tužší, ale hladké těsto. Necháme je do druhého dne odležet. |
2 | Z těsta vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary. |
3 | Dáme je na vymazaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Permíčky zdobíme dle vlastní fantazie. |
Moc dobré perníčky, jen jsem místo skořice dala lžičku směsi koření Medový perník. S těstem se hezky pracuje. Když se nepřepečou - 180°C a 6-8 minut - zůstanou měkké. Už se těším, až je s dcerami budeme malovat