Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Velikonoční perníčky 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 2771

Ingredience

140 g Cukr moučkový
4 polévková lžíce Med včelí
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
90 g Tuk Hera jedlý
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 319kJ
14% Sacharidy 50 g
13% Tuky 10 g
4% Sodík 80 mg
12% Bílkoviny 7 g

Velikonoční perníčky postup přípravy receptu:

1

Ze všech surovin vypracujeme tužší, ale hladké těsto. Necháme je do druhého dne odležet.

2

Z těsta vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary.

3

Dáme je na vymazaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

4

Permíčky zdobíme dle vlastní fantazie.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Velikonoční perníčky
Moc dobré perníčky, jen jsem místo skořice dala lžičku směsi koření Medový perník. S těstem se hezky pracuje. Když se nepřepečou - 180°C a 6-8 minut - zůstanou měkké. Už se těším, až je s dcerami budeme malovat smile Palec nahoru

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept