Recept

Míchaná vejce na jihofrancouzský způsob

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 27711

Ingredience

60 g Cibule
6 g Kerblík
40 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
60 g Paprika červená
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
90 g Tykev
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 177kJ
2% Sacharidy 5 g
30% Tuky 22 g
11% Sodík 224 mg
28% Bílkoviny 16 g

Míchaná vejce na jihofrancouzský způsob postup přípravy receptu:

1

Glazovaný talíř necháme rozehřát na plotně, potřeme máslem a minutu na něm smažíme pokrájenou cibuli.

2

Papriku nahřejeme v troubě, oloupeme slupku, vypeckujeme a dužinu pokrájíme společně s oloupanou tykví na menší kousky.

3

Osolíme a přidáme s 24 ml vody a 5 g másla na rozpálený talíř.

4

Zakryjeme potravinářskou fólií, necháme 4 minuty dusit.

5

Přidáme zbytek másla, necháme rozehřát a poté vlijeme rozkleplá vejce a mléko. Osolíme, rozšleháme a necháme 2 minuty péct na nejvyšší teplotu.

6

Hotová vejce z kraje talíře přihrneme na prostředek a dál pečeme. Několikrát ještě takto promícháme.

7

Před podáváním dochutíme dle potřeby, posypeme sekanou petrželí a kerblíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept