Recept

Vepřový bůček na pórku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 27712

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřový bok
500 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 482kJ
4% Sacharidy 14 g
73% Tuky 55 g
12% Sodík 249 mg
19% Bílkoviny 11 g

Vepřový bůček na pórku postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme mletým zázvorem.

2

V kastrole rozehřejeme olej, přidáme očištěný, na nudličky nakrájený pórek, orestujeme a přidáme plátky masa. Opečeme je po obou stranách, podlijeme trochou vody a dusíme. Vždy před podlitím necháme šťávu vysmahnout a nožem seškrábneme připečenou šťávu z okraje kastrolu.

3

Když je maso měkké, zaprášíme šťávu hladkou moukou a přidáme citronovou šťávu. Chvíli povaříme.

4

Podáváme s bramborovými knedlíky nebo s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept