Ztracená vejce jako ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracená vejce jako ragú
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27713 |
Ingredience
400 g | Cibule červená |
25 ml | Citronová šťáva |
24 ml | Ocet kvasný lihový |
80 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 116,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ztracená vejce jako ragú postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na jednotlivá kolečka. |
2 | Cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, necháme zezlátnout, poté podlijeme vínem. |
3 | Osolíme a opepříme, přilijeme citrónovou šťávu a ocet. |
4 | Vaříme do odpaření vína. |
5 | Vejce vyklepneme po jednom do hrnečku a osmažíme ve vysoké vrstvě oleje. |
6 | Restovanou cibuli přendáme na talíř, navrch položíme vejce a ozdobíme posekanou petrželí. |