Jarní dortík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní dortík
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2772 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
180 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
150 g | Mandle |
200 g | Marcipánová hmota surová |
300 g | Mrkev kořen |
150 g | Ořechy lískové |
2 balení | Potravinářská barva |
2 polévková lžíce | Rum |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 115g |
---|---|
Cholesterol | 306,7mg |
Draslík | 618,8mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 361,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 16,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Mandle, Ořechy lískové, Rum, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marcipánová hmota surová, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Jarní dortík postup přípravy receptu:
1 | Očistíme mrkev a nastrouháme. |
2 | Žloutky s cukry ušleháme do pěny. Přidáme mrkev, mandle, lískové oříšky, skořici a rum. |
3 | Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme do těsta. |
4 | Vlijeme do dortové formy a pečeme. Zpočátku přikryjeme alobalem, poté sundáme a dopékáme. |
5 | Mezitím zpracujeme marcipán s cukrem. Polovinu marcipánu vyválíme a přeneseme na dort. |
6 | Zbylý marcipán obarvíme ze dvou třetin oranžovou a z jedné třetiny zelenou potravinářskou barvou. |
7 | Těsto tvarujeme do podoby mrkviček s natí. |
8 | Poté je poklademe na dort a dozdobíme čerstvým ovocem. |