Artyčoková omáčka

85 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
36 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
62 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Artyčoky omyjeme a očistíme od krajových listů, nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Boby omyjeme a jen mírně okapané přidáme do hrnce k artyčokům. Nakonec pokrájíme rajčata a bazalku a přidáme do hrnce k zelenině. Osolíme, opepříme, přidáme ještě zbytek oleje a asi půl litru vody a za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud se zelenina nerozvaří a omáčka nezhoustne. Můžeme použít k masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.