Artyčoková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoková omáčka
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27733 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
6 ks | Artyčoky |
100 g | Bazalka |
1 kg | Boby zahradní |
400 g | Cibule |
2 dl | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
6 g | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 126g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 124g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 158,5mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Bazalka, Cibule, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Boby zahradní, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Artyčoková omáčka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Artyčoky omyjeme a očistíme od krajových listů, nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Boby omyjeme a jen mírně okapané přidáme do hrnce k artyčokům. Nakonec pokrájíme rajčata a bazalku a přidáme do hrnce k zelenině. Osolíme, opepříme, přidáme ještě zbytek oleje a asi půl litru vody a za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud se zelenina nerozvaří a omáčka nezhoustne. Můžeme použít k masům. |