Recept

Hovězí půlnoční vývar

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 27742

Ingredience

Vývar z kostí s červeným vínem
250 g Celer bulvový
2 ks Cibule
350 g Hovězí oháňka
350 g Hovězí žebra
350 g Kosti hovězí morkové
2 ks Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 kávová lžička Pažitka
4 ks Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
5 polévková lžíce Víno portské
30 g Zelí hlávkové bílé
Hovězí půlnoční vývar
2 špetka Chilli koření mleté
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
80 ml Rajčatová šťáva
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Víno červené
2 stroužek Česnek
80 ml Šťáva karotková

Nutriční hodnoty jedné porce

99% Kalorie 1,955 kcal
Kilojoule 8 178kJ
24% Sacharidy 85 g
393% Tuky 295 g
31% Sodík 615 mg
46% Bílkoviny 26 g

Hovězí půlnoční vývar postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme 80 ml rajčatové šťávy, 80 ml zeleninové šťávy, 200 ml červeného vína, přidáme 2 špetky chilli, 2 prolisované stroužky česneku a dolijeme 800 ml vývaru z kostí. Podle chuti přidáme cukr, sůl, polévku přivedeme k varu, povaříme ji 1-2 minuty, posypeme omytou pokrájenou petrželkou a podáváme.

2

Vývar z kostí s červeným vínem [27736]:

3

Scezený vývar z kostí (1 litr) s pokrájeným masem přivedeme k varu, přidáme do něj 5 lžic portského červeného vína, 2 lžíce rajského protlaku a ½ lžičky mleté červené papriky. Vývar vaříme při mírné teplotě 5 -7 minut.

4

Pažitku omyjeme, pokrájíme nadrobno. Polévku dochutíme solí a každou porci posypeme 1 lžičkou pažitky.

5

Hovězí vývar z kostí [27725]:

6

Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.

7

Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).

8

Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept