Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27788

Ingredience

1 špetka Anýz mletý
150 g Cukr krupice
20 g Droždí sušené
1 špetka Hřebíček
25 g Kandovaná citronová kůra
25 g Kandovaná pomerančová kůra
250 g Melasa
200 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná celozrnná
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 680kJ
21% Sacharidy 76 g
11% Tuky 8 g
3% Sodík 55 mg
14% Bílkoviny 8 g

Luzernský moučník postup přípravy receptu:

1

Mléko necháme ohřát, mezitím si pokrájíme kandované ovoce.

2

Smetanu vyšleháme, smícháme s melasou a kořením, solí a cukrem.

3

Přidáme mouku, droždí a teplé mléko a vypracujeme hladké těsto.

4

Přimícháme kandované ovoce.

5

Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme při 180 °C cca 55 minut.

6

Upečený koláč posypeme lehounce melasou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept