Cikánská ruka s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cikánská ruka s jahodami
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27789 |
Kategorie: | Rolády |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
500 g | Jahody zahradní |
50 g | Máslo čerstvé |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 173,6mg |
Draslík | 179,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cikánská ruka s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem v bílou pěnu, přisypeme mouku. |
2 | Bílky s jednou lžičkou moučkového cukru vyšleháme v tuhý sníh. Máslo rozehřejeme a se sněhem přilijeme k těstu, opatrně zamícháme. |
3 | Plech vyložíme papírem na pečení pomazaným máslem. Těsto na něj vylijeme. |
4 | Pečeme při 240 °C 7 minut. |
5 | Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, papír navlhčíme a opatrně sejmeme. |
6 | Jahody rozmixujeme s 50 g cukru, vzniklým pyré naplníme korpus z těsta a svineme do rolády. |
7 | Hotovou roládu necháme vychladit, podáváme posypané moučkovým cukrem. |