Recept

Cikánská ruka s jahodami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27789

Ingredience

50 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
500 g Jahody zahradní
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 193kJ
11% Sacharidy 41 g
15% Tuky 11 g
3% Sodík 55 mg
12% Bílkoviny 7 g

Cikánská ruka s jahodami postup přípravy receptu:

1

Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem v bílou pěnu, přisypeme mouku.

2

Bílky s jednou lžičkou moučkového cukru vyšleháme v tuhý sníh. Máslo rozehřejeme a se sněhem přilijeme k těstu, opatrně zamícháme.

3

Plech vyložíme papírem na pečení pomazaným máslem. Těsto na něj vylijeme.

4

Pečeme při 240 °C 7 minut.

5

Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, papír navlhčíme a opatrně sejmeme.

6

Jahody rozmixujeme s 50 g cukru, vzniklým pyré naplníme korpus z těsta a svineme do rolády.

7

Hotovou roládu necháme vychladit, podáváme posypané moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept