Jednoduchý recept

Jablečný koláč Scania

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27798

Ingredience

200 g Cukr krupice
1000 g Jablka
180 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
250 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 821 kcal
Kilojoule 3 434kJ
32% Sacharidy 117 g
53% Tuky 40 g
21% Sodík 429 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jablečný koláč Scania postup přípravy receptu:

1

100g másla rozehřejeme na pánvi a osmažíme na něm strouhanku.

2

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na tenké plátky.

3

Zapékací formu vymažeme máslem, dno posypeme strouhankou. Na ní vyskládáme vrstvu jablek, přidáme malý kousek másla a posypeme cukrem.

4

Postup opakujeme do spotřebování všech surovin. Zakončíme strouhankou smíchanou se skořicí.

5

Pečeme 35 minut při 200°C.

6

Koláč podáváme teplý, můžeme servírovat se zmrzlinou, zakysanou smetanou či anglickým krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept