Tatranská svíčková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatranská svíčková
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 278 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Citrony |
1500 g | Hovězí svíčková |
500 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Kompot brusinkový |
150 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 103,3mg |
Draslík | 586,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tatranská svíčková postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme přes vlákno tenčí plátky, které nakrájíme na hrubší nudle. Maso opepříme, rychleji opečeme na tuku, zaprášíme prosátou moukou a krátce osmahneme. Přidáme máslo, mírně osmahneme, zastříkneme vývarem a krátce podusíme. |
2 | Na zjemnění přilijeme smetanu, přisolíme a velmi krátce povaříme. |
3 | Nakonec pokrm ozdobíme brusinkami a plátkem omytého a oloupaného citronu. |