Jednoduchý recept

Tatranská svíčková

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 278
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Citrony
1500 g Hovězí svíčková
500 ml Hovězí vývar základní
200 g Kompot brusinkový
150 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
150 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 174kJ
4% Sacharidy 13 g
40% Tuky 30 g
70% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 36 g

Tatranská svíčková postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme přes vlákno tenčí plátky, které nakrájíme na hrubší nudle. Maso opepříme, rychleji opečeme na tuku, zaprášíme prosátou moukou a krátce osmahneme. Přidáme máslo, mírně osmahneme, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.

2

Na zjemnění přilijeme smetanu, přisolíme a velmi krátce povaříme.

3

Nakonec pokrm ozdobíme brusinkami a plátkem omytého a oloupaného citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept