Kořeněné králičí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné králičí maso
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27801 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 hrst | Houby sušené |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
600 g | Králičí maso |
1 kávová lžička | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
1 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
50 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 109,0mg |
Draslík | 630,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Feferony, Kmín celý, Králičí maso, Majoránka, Nové koření celé, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kořeněné králičí maso postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté králičí maso naporcujeme a osolíme. |
2 | Do pekáče vložíme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu, na plátky nakrájený česnek, hořčici, bobkový list, nové koření, nakrájenou feferonku, majoránku, papriku, kmín, nadrobno nakrájenou okurku, špetku tymiánu a předem namočené houby. Na plotýnce na mírném ohni vše zvolna promícháme. |
3 | Přidáme porce králíka, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání vodou a šťávou dusíme maso doměkka. |
4 | Hotový pokrm zaprášíme hladkou moukou a ještě chvíli podusíme. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží. |