Vepřová játra s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra s lečem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 27802 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
300 g | Játra vepřová |
5 polévková lžíce | Lečo sterilované |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
100 g | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 356,9mg |
Draslík | 381,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Párky jemné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová játra s lečem postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na plátky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a vložíme očištěná, na kousky nakrájená játra a na kostičky nakrájené párky. Krátce orestujeme. |
2 | Potom přidáme lečo, podlijeme trochou horké vody a za stálého míchání vaříme doměkka. |
3 | Nakonec pokrm osolíme, opepříme a vmícháme mletou papriku a nasekaná, natvrdo uvařená vejce. Jen prohřejeme a ihned podáváme. |
4 | Vhodnou přílohou je čerstvý chléb. |