Recept

Vepřová játra s lečem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27802

Ingredience

2 ks Cibule
300 g Játra vepřová
5 polévková lžíce Lečo sterilované
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Párky jemné
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 257kJ
2% Sacharidy 8 g
24% Tuky 18 g
22% Sodík 440 mg
45% Bílkoviny 25 g

Vepřová játra s lečem postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na plátky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a vložíme očištěná, na kousky nakrájená játra a na kostičky nakrájené párky. Krátce orestujeme.

2

Potom přidáme lečo, podlijeme trochou horké vody a za stálého míchání vaříme doměkka.

3

Nakonec pokrm osolíme, opepříme a vmícháme mletou papriku a nasekaná, natvrdo uvařená vejce. Jen prohřejeme a ihned podáváme.

4

Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept