Telecí pečeně na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí pečeně na cibuli
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27805 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
250 g | Cibule |
2 špetka | Kmín drcený |
80 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
800 g | Telecí pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 145,6mg |
Draslík | 975,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín drcený, Sůl, Telecí pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí pečeně na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso nařízneme až ke kosti, osolíme a opepříme. V pekáčku rozpustíme dvě lžíce másla a vložíme maso. Okolo masa poklademe kolečka nakrájené cibule, trochu okmínujeme, máslem potřeme maso a dáme péct. Pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení často podléváme vodou a potíráme maso vypečenou šťávou. Čtvrt hodiny před koncem pečení vložíme do šťávy kolem masa plátky očištěných brambor a dopečeme. |
2 | Maso naporcujeme, s bramborami rozdělíme na talíře a posypeme kroužky čerstvé cibule. |