Recept

Telecí pečeně s chlebem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 27807

Ingredience

500 g Bramborová kaše
150 g Chléb pšeničný (bílý)
150 g Cibule
80 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Sůl
800 g Telecí pečeně

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 441kJ
10% Sacharidy 35 g
44% Tuky 33 g
91% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Telecí pečeně s chlebem postup přípravy receptu:

1

Telecí pečeni nařízneme od kosti, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno a vsypeme ji do máslem vymazaného pekáčku, přidáme maso, podlijeme troškou vody a dáme péct. V průběhu pečení maso podle potřeby podléváme vodou a potíráme vypečenou šťávou. Pečeme 90 minut. Chléb bez kůrky natrháme na malé kousíčky a půl hodiny před koncem pečení nasypeme na maso. Nyní již nepodléváme, aby se kousky chleba opekly dozlatova.

2

Upečené maso naporcujeme a upravíme na talíře. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept