Recept

Jehněčí brzlíky na víně se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 27813

Ingredience

1 ks Bobkový list
80 g Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
600 g Jehněčí brzlík
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
80 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
400 g Těstoviny vařené (průměr)
200 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 433kJ
10% Sacharidy 36 g
23% Tuky 17 g
17% Sodík 338 mg
61% Bílkoviny 35 g

Jehněčí brzlíky na víně se smetanou postup přípravy receptu:

1

Brzlíky omyjeme pod tekoucí vodou, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přiložíme brzlíky, osolíme, opepříme a chvilku na másle podusíme. Zasypeme moukou, cibulí, promícháme a zalijeme vínem a vývarem. Okořeníme tymiánem, petrželkou, bobkovým listem a česnekem. Dusíme 20 minut. Maso vyjmeme, do šťávy přisypeme plátky žampionů, přilijeme smetanu a ještě pár minut podusíme. Z omáčky vyndáme bobkový list a je-li omáčka příliš řídká, necháme ji ještě chvíli vyvařit.

3

Brzlíky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou z hrnce. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept