Jehněčí brzlíky zapečené s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí brzlíky zapečené s těstovinami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27814 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Bešamel |
80 g | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Jehněčí brzlík |
80 g | Karotka |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
600 g | Těstoviny vařené (průměr) |
150 ml | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 402,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Hovězí vývar základní, Karotka, Sůl, Sýr Parmezán, Těstoviny vařené (průměr), Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí brzlík, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí brzlíky zapečené s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Brzlíky důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, na půl minuty vložíme do vroucí vody, aby se zatáhly. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku nastrouháme nahrubo, sýr nastrouháme najemno. |
3 | V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku, lehce orestujeme, přiložíme brzlíky, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem, vložíme pekáček do trouby a pečeme 20 minut. |
4 | Pekáček vyndáme, pokrm v pekáčku posypeme plátky žampionů, po celé ploše rozprostřeme vařené těstoviny, zalijeme bešamelem, zasypeme parmezánem a vrátíme zpátky do trouby. Zapékáme 10 až 15 minut, kdy by měl být povrch jemně nazlátlý. |