Recept

Jehněčí brzlíky zapečené s těstovinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27814

Ingredience

200 ml Bešamel
80 g Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
600 g Jehněčí brzlík
80 g Karotka
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
600 g Těstoviny vařené (průměr)
150 ml Víno bílé
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 181kJ
14% Sacharidy 49 g
36% Tuky 27 g
45% Sodík 898 mg
82% Bílkoviny 46 g

Jehněčí brzlíky zapečené s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Brzlíky důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, na půl minuty vložíme do vroucí vody, aby se zatáhly.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku nastrouháme nahrubo, sýr nastrouháme najemno.

3

V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku, lehce orestujeme, přiložíme brzlíky, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem, vložíme pekáček do trouby a pečeme 20 minut.

4

Pekáček vyndáme, pokrm v pekáčku posypeme plátky žampionů, po celé ploše rozprostřeme vařené těstoviny, zalijeme bešamelem, zasypeme parmezánem a vrátíme zpátky do trouby. Zapékáme 10 až 15 minut, kdy by měl být povrch jemně nazlátlý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept