Šafránová rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šafránová rýže
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2782 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
250 g | Rýže dušená |
1 špetka | Šafrán |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 61 kcal
Kilojoule 254kJ
4% Sacharidy 13 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 8 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 6,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže dušená, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šafránová rýže postup přípravy receptu:
1 | 1/2 l vody se špetkou šafránu přivedeme do varu. |
2 | Rýži vývarem zalijeme. |
3 | Podáváme jako přílohu nebo rýži použijeme při přípravě pilafu. |