Marinovaný zajíc - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný zajíc
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27865 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kostka | Bujón hovězí |
60 g | Cibule |
20 g | Džem rybízový |
3 ks | Jalovec |
100 g | Jogurt bílý |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
2 dl | Ocet vinný |
20 g | Olej rostlinný |
3 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
750 ml | Voda pitná |
200 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 87,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Jogurt bílý, Ocet vinný, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Jalovec, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný zajíc postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Z masa nakrájíme 6 kousků. V 1/2 litru vody uvaříme vývar z bujónu. V rendlíku smícháme 250 ml vody s octem, vínem, kořením a zeleninou a vaříme zhruba 10 minut. Horkou marinádu nalijeme na plátky masa, které jsme vložili do pekáčku. Když nálev vychladne, vložíme přikrytý pekáček na den do chladničky. Poté maso vyjmeme, opepříme, osolíme a restujeme na oleji. Orestované maso zaprášíme moukou, dobře promícháme a osmažíme. Poté na maso vlijeme vývar. |
2 | Marinádu přecedíme a k masu vložíme pouze zeleninu, nálev dáme stranou. Maso zhruba 1 hodinu dusíme pod pokličkou na mírném plameni. Občas promícháme a podle potřeby přilijeme nálev. Když je maso měkké, vyjmeme je a držíme na teple. Omáčku necháme zredukovat, aby byla hustší. Do omáčky vmícháme jogurt a džem, už nevaříme, jen prohřejeme. |
3 | Podáváme s vařenými brambory, knedlíky či noky. |