Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27865

Ingredience

1 kostka Bujón hovězí
60 g Cibule
20 g Džem rybízový
3 ks Jalovec
100 g Jogurt bílý
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
2 dl Ocet vinný
20 g Olej rostlinný
3 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná
1 dl Víno červené
200 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 737kJ
23% Sacharidy 82 g
100% Tuky 75 g
76% Sodík 2 g
67% Bílkoviny 38 g

Marinovaný zajíc postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Z masa nakrájíme 6 kousků. V 1/2 litru vody uvaříme vývar z bujónu. V rendlíku smícháme 250 ml vody s octem, vínem, kořením a zeleninou a vaříme zhruba 10 minut. Horkou marinádu nalijeme na plátky masa, které jsme vložili do pekáčku. Když nálev vychladne, vložíme přikrytý pekáček na den do chladničky. Poté maso vyjmeme, opepříme, osolíme a restujeme na oleji. Orestované maso zaprášíme moukou, dobře promícháme a osmažíme. Poté na maso vlijeme vývar.

2

Marinádu přecedíme a k masu vložíme pouze zeleninu, nálev dáme stranou. Maso zhruba 1 hodinu dusíme pod pokličkou na mírném plameni. Občas promícháme a podle potřeby přilijeme nálev. Když je maso měkké, vyjmeme je a držíme na teple. Omáčku necháme zredukovat, aby byla hustší. Do omáčky vmícháme jogurt a džem, už nevaříme, jen prohřejeme.

3

Podáváme s vařenými brambory, knedlíky či noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept