Pečené zaječí maso s jogurtovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené zaječí maso s jogurtovou omáčkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 27867 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
200 g | Jogurt bílý |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Ocet vinný |
20 g | Olej rostlinný |
6 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Sacharin |
60 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Zaječí maso |
140 g | Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 178,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Jogurt bílý, Ocet vinný, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sacharin, Slanina vepřová, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené zaječí maso s jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve větším rendlíku svaříme ve vodě s octem kořenovou zeleninu, sacharin, sůl, pepř, bobkový list a 20 g cibule. Do vychladlého mořidla vložíme na 4 dny zaječí maso. Rendlík uložíme do chladu, maso každý den obrátíme. |
2 | Po 4 dnech maso vyjmeme, prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáče s olejem, přidáme zeleninu z mořidla, 30 gramů cibule a podlité mořidlem dáme do trouby předehřáté na 190 °C péct. Maso občas polijeme výpekem, podle potřeby přidáme vodu, maso občas obrátíme. Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče, do výpeku vmícháme jogurt, v němž jsme rozmíchali mouku. Dochutíme hořčicí, solí, cukrem, octem a dobře provaříme. Poté omáčku propasírujeme, vložíme do ní maso a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami. |