Recept

Pečené zaječí maso s jogurtovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 27867

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
1 kávová lžička Hořčice
200 g Jogurt bílý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Ocet vinný
20 g Olej rostlinný
6 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Sacharin
60 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Zaječí maso
140 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 427kJ
15% Sacharidy 52 g
27% Tuky 20 g
19% Sodík 373 mg
98% Bílkoviny 55 g

Pečené zaječí maso s jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve větším rendlíku svaříme ve vodě s octem kořenovou zeleninu, sacharin, sůl, pepř, bobkový list a 20 g cibule. Do vychladlého mořidla vložíme na 4 dny zaječí maso. Rendlík uložíme do chladu, maso každý den obrátíme.

2

Po 4 dnech maso vyjmeme, prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáče s olejem, přidáme zeleninu z mořidla, 30 gramů cibule a podlité mořidlem dáme do trouby předehřáté na 190 °C péct. Maso občas polijeme výpekem, podle potřeby přidáme vodu, maso občas obrátíme. Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče, do výpeku vmícháme jogurt, v němž jsme rozmíchali mouku. Dochutíme hořčicí, solí, cukrem, octem a dobře provaříme. Poté omáčku propasírujeme, vložíme do ní maso a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept