Recept

Polévka s jarní zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 27888

Ingredience

vývar
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Chilli paprička
800 g Hovězí oháňka
200 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
3 polévková lžíce Olej sezamový
150 g Pastinák
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka
jarní zelenina
100 g Brokolice
100 g Celer řapíkatý
100 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl
Polévka s jarní zeleninou
1 ks Ananas
1 dl Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,197 kcal
Kilojoule 5 008kJ
18% Sacharidy 66 g
257% Tuky 193 g
31% Sodík 630 mg
45% Bílkoviny 25 g

Polévka s jarní zeleninou postup přípravy receptu:

1

Volskou oháňku dobře omyjeme, nasekáme ji na několik kusů a v hrnci na rozpáleném oleji prudce dozlatova orestujeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme očištěnou, omytou a nahrubo pokrájenou kořenovou zeleninu: mrkev, celer, pastinák. Doložíme koření: bobkový list, celý pepř, nové koření a oloupaný česnek. Cibule očistíme jen z vrchní slupky, rozkrojíme je napůl a v pánvi bez tuku osmažíme rozkrojené strany do zlatohněda. Takto opečené cibule i se slupkou přidáme do vývaru k oháňce a polévku pomalu vaříme přibližně 100 minut. Polévka musí jen probublávat. Půl hodiny před dovařením přidáme 1 omyté rozkrojené rajče, malou celou chilli papričku a 2 lžičky soli.

2

Mezi tím, co se nám bude vařit vývar s oháňkou, očistíme a omyjeme řapíkatý celer, petrželovou nať, mrkev, brokolici a květák. Brokolici s květákem rozdělíme na malé růžičky, řapíkatý celer a mrkev pokrájíme na tenká kolečka. Petrželovou nať kudrnku drobně pokrájíme a odložíme do misky zvlášť.

3

Uvařený vývar z oháňky scedíme a maso z oháňky obereme, pokrájíme na kousky a odložíme do misky.

4

Do vývaru dáme všechnu pokrájenou čerstvou zeleninu a pomalu ji vaříme 15-20 minut. Pak doložíme pokrájené maso, polévku dochutíme

5

1 dl ananasové šťávy, 1 dl portského vína a solí.

6

Každou porci posypeme petrželkou kudrnkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept