Pikantní kuřecí maso se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kuřecí maso se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 27976 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Celer bulvový |
6 ks | Cibulka jarní |
170 g | Cuketa |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
170 g | Hrachové lusky |
2 kávová lžička | Kmín římský |
1 polévková lžíce | Koriandr mletý |
450 g | Kuřecí prsa |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Med včelí |
400 ml | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,2mg |
Vitamín E | 9,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibulka jarní, Cuketa, Cukr moučkový, Hrachové lusky, Kmín římský, Koriandr mletý, Kurkuma, Limetková šťáva, Med včelí, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní kuřecí maso se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Promícháme v misce kurkumu se zázvorem, solí, pepřem, cukrem, koriandrem a kmínem. |
2 | Na tenké plátky nakrájíme kuřecí maso, přidáme směs koření a zamícháme, aby se maso obalilo. Odložíme stranou. |
3 | Nakrájíme cibulku, papriky a celer na pěticentimetrové proužky. Cukety nakrájíme šikmými řezy na tenká kolečka a taktéž i hrachové lusky. |
4 | V pánvi rozpálíme dvě polévkové lžíce oleje a osmahneme na něm maso dozlatova. Poté jej vyndáme a uchováváme v teple. Na pánev přilijeme další olej a osmahneme cibulku s celerem, paprikou a cuketou na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne a nebude mít zlatavý nádech. Vmícháme hrachové lusky a smažíme dvě minuty. |
5 | Nakonec přidáme kuřecí maso s limetkovou šťávou a medem. Dvě minuty povaříme a ihned servírujeme. |