Jednoduchý recept

Pikantní kuřecí maso se zeleninou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 27976

Ingredience

4 ks Celer bulvový
6 ks Cibulka jarní
170 g Cuketa
1 polévková lžíce Cukr moučkový
170 g Hrachové lusky
2 kávová lžička Kmín římský
1 polévková lžíce Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Kurkuma
450 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Med včelí
400 ml Olej slunečnicový
2 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 869kJ
9% Sacharidy 32 g
30% Tuky 23 g
33% Sodík 659 mg
54% Bílkoviny 30 g

Pikantní kuřecí maso se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Promícháme v misce kurkumu se zázvorem, solí, pepřem, cukrem, koriandrem a kmínem.

2

Na tenké plátky nakrájíme kuřecí maso, přidáme směs koření a zamícháme, aby se maso obalilo. Odložíme stranou.

3

Nakrájíme cibulku, papriky a celer na pěticentimetrové proužky. Cukety nakrájíme šikmými řezy na tenká kolečka a taktéž i hrachové lusky.

4

V pánvi rozpálíme dvě polévkové lžíce oleje a osmahneme na něm maso dozlatova. Poté jej vyndáme a uchováváme v teple. Na pánev přilijeme další olej a osmahneme cibulku s celerem, paprikou a cuketou na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne a nebude mít zlatavý nádech. Vmícháme hrachové lusky a smažíme dvě minuty.

5

Nakonec přidáme kuřecí maso s limetkovou šťávou a medem. Dvě minuty povaříme a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept