Mořské plody v zeleninové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořské plody v zeleninové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 27987 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
500 g | Mořské plody mix |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Petržel kořen |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 474,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Petržel kořen, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořské plody mix, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mořské plody v zeleninové omáčce postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané stroužky česneku, na kousky nakrájenou petržel a celer. |
2 | Přidáme nadrobno nakrájené zmrazené mořské plody, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Nakonec vsypeme omytá, na kousky nakrájená rajčata a vše pod pokličkou dusíme asi 20 minut. |
3 | Vhodnou přílohou jsou špagety nebo rýže. |