Smažené bramborové krokety s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené bramborové krokety s uzeným masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 27991 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 ml | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Uzené maso vařené |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 760,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažené bramborové krokety s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory nastrouháme do mísy a přidáme hrubou mouku, nadrobno nakrájené uzené maso a na másle a cibulce osmažená 2 vejce. Vše dobře promícháme a podle chuti osolíme. |
2 | Ze směsi tvarujeme krokety, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Obalené krokety smažíme na pánvi na oleji dozlatova. |
3 | Podáváme se zeleninovým salátem. |