Kuřecí řezanka frankfurtská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řezanka frankfurtská
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 27995 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
3 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Párky Frankfurtské |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
10 g | Sůl |
5 g | Tymián sušený |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí řezanka frankfurtská postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, frankfurtská párky na kolečka, cibuli nadrobno, petrželku posekáme, česnek prolisujeme. |
2 | V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme kolečka párků, orestujeme, přidáme cibuli, maso, osmahneme, zaprášíme moukou, mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme vínem a podusíme, dokud se víno téměř neodpaří. Zalijeme vývarem, přidáme česnek, petrželku, tymián a dusíme doměkka. |
3 | Řezanku naporcujeme na talíře a doplníme vařenými bramborami. |