Jednoduchý recept

Kuřecí řezanka na kari

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuřecí řezanka na kari 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 28116

Ingredience

80 g Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
10 g Kari koření
600 g Kuřecí prsa
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
150 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 836kJ
8% Sacharidy 28 g
25% Tuky 19 g
64% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Kuřecí řezanka na kari postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme troškou mouky. Cibuli pokrájíme nadrobno.

2

V pánvi rozpálíme olej, přidáme pomoučené maso a orestujeme. Přisypeme cibuli, necháme zežloutnout, přidáme lžičku kari koření, až se v tuku rozpustí, podlijeme vývarem. Dusíme asi 15 minut. Jakmile se vývar téměř vyvaří, zalijeme smetanou, ještě chvíli podusíme a odstavíme.

3

Pokrm upravíme na talíře a doplníme dušenou rýží.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kuřecí řezanka na kari
Olej jsem použila řepkový a vývar drůbeží. Moukou jsem zahustila asi v polovině přípravy, dala jsem ji jí malinko více. Dělávám si tzv. suchou jíšku, je to mouka pražená nasucho do světle béžového odstínu. Sůl jsem dala dle potřeby, masa je docela velká porce, někomu by stačilo méně. Každopádně příprava rychlá, jídlo chutné, takže palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept