Recept

Kuřecí řezanka s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 28119

Ingredience

100 g Anglická slanina
500 ml Bujón slepičí
60 g Cibule
600 g Kuřecí prsa
40 ml Olej olivový
150 g Paprika červená
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
500 g Rajčata
200 g Rýže loupaná
40 g Sádlo škvařené
20 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 941 kcal
Kilojoule 3 937kJ
22% Sacharidy 80 g
55% Tuky 42 g
1617% Sodík 32 g
104% Bílkoviny 58 g

Kuřecí řezanka s rýží postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců pokrájíme na proužky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek.

2

V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu, cibuli, krátce orestujeme a přidáme maso. Promícháme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, přisypeme rýži, zalijeme bujónem, pánev zakryjeme a pozvolna dusíme 20 minut.

3

V jiné pánvi rozpálíme olej, přidáme rajčata, česnek, petrželku, osolíme, opepříme a pozvolna dusíme 20 minut. Nepodléváme, rajčata sama o sobě obsahují dostatek vody. Vznikne nám hustá rajčatová omáčka.

4

Maso s rýží rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou z druhé pánve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept