Kuřecí řezanka s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řezanka s rýží
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28119 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
500 ml | Bujón slepičí |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
600 g | Kuřecí prsa |
40 ml | Olej olivový |
150 g | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
500 g | Rajčata |
200 g | Rýže loupaná |
40 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 139,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bujón slepičí, Česnek, Cibule, Paprika červená, Rajčata, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí řezanka s rýží postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců pokrájíme na proužky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. |
2 | V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu, cibuli, krátce orestujeme a přidáme maso. Promícháme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, přisypeme rýži, zalijeme bujónem, pánev zakryjeme a pozvolna dusíme 20 minut. |
3 | V jiné pánvi rozpálíme olej, přidáme rajčata, česnek, petrželku, osolíme, opepříme a pozvolna dusíme 20 minut. Nepodléváme, rajčata sama o sobě obsahují dostatek vody. Vznikne nám hustá rajčatová omáčka. |
4 | Maso s rýží rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou z druhé pánve. |