Avokádová polévka s chilli papričkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Avokádová polévka s chilli papričkou
Avokádová polévka s chilli papričkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28130 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
200 g | Cibulka jarní |
20 ml | Citronová šťáva |
30 g | Koriandr čerstvý |
300 g | Kuřecí prsa |
4 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 747,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Avokádová polévka s chilli papričkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso omyjeme a dáme do hrnce spolu s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením. Vaříme na mírném ohni, dokud maso není měkké. Maso vyjmeme, necháme vychladnout, nakrájíme na malé nudličky. Z vývaru vyjmeme všechnu zeleninu, přidáme prolisovaný česnek a chilli papričky nakrájené na slabá kolečka. Pár minut povaříme na mírném ohni. Mezitím si nakrájíme jarní cibulky na slabá kolečka a vložíme do polévkové mísy. Přidáme také kuřecí nudličky. Oloupeme a odpeckujeme avokádo, dužinu nakrájíme na malé kostičky, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Přidáme do polévkové mísy k cibuli a masu. Osolíme, opepříme, zalijeme horkým vývarem. Na závěr vsypeme posekaný čerstvý koriandr. |