Jednoduchý recept

Pikantní smažená zelenina s tofu

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28138

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
1 ks Cuketa
1 polévková lžíce Cukr moučkový
115 g Fazolové lusky zelené
2 kávová lžička Kmín římský
1 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Med včelí
200 ml Olej rostlinný
0,5 hrnek Oříšky piniové
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
280 g Sýr Tofu - uzený
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
230 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,014 kcal
Kilojoule 4 241kJ
8% Sacharidy 27 g
133% Tuky 99 g
29% Sodík 590 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pikantní smažená zelenina s tofu postup přípravy receptu:

1

Smícháme sladkou papriku s kmínem, ostrou paprikou, zázvorem, cukrem a dalšími druhy koření. Tofu nakrájíme na kostičky a obalíme ve vzniklé směsi.

2

V pánvi rozpálíme olej a nad vysokým plamenem, za občasného míchání, restujeme tofu cca 4 minuty. Dáváme pozor, aby se nám kousky nerozdrobily. Osmažené tofu vyndáme a pánev vytřeme ubrouskem.

3

V malém množství oleje na pánvi smažíme cca 3 minuty nakrájenou cibulku a rozmačkaný česnek. Potom přidáme zbylé druhy zeleniny, nakrájené a mícháme na mírném ohni cca 6 minut, dokud nebude zelenina měkká a nebude mít zlatavý nádech. Zeleninu okořeníme.

4

Přidáme osmažené tofu s piniovými oříšky, medem a limetkovou šťávou.

5

Prohřejeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept