Kuřecí řezanka kořeněná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řezanka kořeněná
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 28149 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
400 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
60 g | Cibule |
100 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Karotka |
100 ml | Koňak Armaňak |
600 g | Kuřecí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
80 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
60 g | Šunka dušená |
3 g | Tymián sušený |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 123,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Hovězí vývar základní, Karotka, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí řezanka kořeněná postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka, šunku na kostičky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo a olej, přisypeme karotku, cibuli, šunku, petrželku, česnek, tymián, mletý bobkový list a špetku chilli koření, krátce orestujeme, podlijeme koňakem, vínem a dusíme, dokud se tekutina z poloviny nevyvaří. Na jiné pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Zaprášíme troškou mouky a orestujeme. Zeleninu s kořením z první pánve přilijeme k masu, promícháme, přidáme trochu vývaru a 15 až 20 minut podusíme. Před odstavením zjemníme smetanou, necháme projít varem a můžeme podávat. |
3 | Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. |