Jednoduchý recept

Vařená vejce v červánkové omáčce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28156

Ingredience

500 ml Mléko polotučné
12 g Mouka pšeničná hladká
45 g Máslo čerstvé
150 ml Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
12 ml Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 360kJ
3% Sacharidy 10 g
30% Tuky 23 g
11% Sodík 221 mg
34% Bílkoviny 19 g

Vařená vejce v červánkové omáčce postup přípravy receptu:

1

30 g másla rozpustíme a přimícháme mouku, za stálého míchání přilijeme mléko. Necháme povařit 10 minut.

2

Přidáme zbytek másla, osolíme, opepříme a přilijeme rajčatový protlak. Dobře zamícháme a vaříme dalších 10 minut.

3

Necháme ohřát 2 l vody, osolíme, přilijeme ocet.

4

Vejce rozklepneme po jednom do hrnečku a nalijeme do vařící vody.

5

Hotová vejce servírujeme na talíř s omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept