Vařená vejce v červánkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená vejce v červánkové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28156 |
Ingredience
45 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
12 g | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
12 ml | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 968,4mg |
---|---|
Cholesterol | 504,2mg |
Draslík | 157,2mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vařená vejce v červánkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | 30 g másla rozpustíme a přimícháme mouku, za stálého míchání přilijeme mléko. Necháme povařit 10 minut. |
2 | Přidáme zbytek másla, osolíme, opepříme a přilijeme rajčatový protlak. Dobře zamícháme a vaříme dalších 10 minut. |
3 | Necháme ohřát 2 l vody, osolíme, přilijeme ocet. |
4 | Vejce rozklepneme po jednom do hrnečku a nalijeme do vařící vody. |
5 | Hotová vejce servírujeme na talíř s omáčkou a ihned podáváme. |