Vařená vejce v červánkové omáčce

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
20 mg
Cukr
908 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    30 g másla rozpustíme a přimícháme mouku, za stálého míchání přilijeme mléko. Necháme povařit 10 minut.
  • 2
    Přidáme zbytek másla, osolíme, opepříme a přilijeme rajčatový protlak. Dobře zamícháme a vaříme dalších 10 minut.
  • 3
    Necháme ohřát 2 l vody, osolíme, přilijeme ocet.
  • 4
    Vejce rozklepneme po jednom do hrnečku a nalijeme do vařící vody.
  • 5
    Hotová vejce servírujeme na talíř s omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.