Jednoduchý recept

Vejce po dijonsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28159

Ingredience

10 g Estragon
100 ml Hořčice
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
150 ml Víno bílé
150 ml Zakysaná smetana
90 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 741kJ
3% Sacharidy 12 g
41% Tuky 31 g
13% Sodík 257 mg
32% Bílkoviny 18 g

Vejce po dijonsku postup přípravy receptu:

1

Víno necháme vařit s pokrájenou šalotkou a estragonem. Necháme vyvařit na polovinu objemu.

2

Vejce 4 minuty povaříme, poté odstavíme a necháme v teple.

3

Ke svařenému vínu přidáme zakysanou smetanu, opět necháme vyvařit na polovinu objemu. Poté odstavíme a vyšleháme v hustou omáčku.

4

Postupně přidáme kousky másla a hořčici, dochutíme solí a pepřem dle potřeby.

5

Hotovou omáčku přelijeme na talířky, navrch dáme rozpůlená vejce a posypeme pokrájeným estragonem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept