Kuřecí řezanka s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řezanka s pórkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28174 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
50 g | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Kuřecí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
5 ml | Omáčka sójová |
60 g | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
10 g | Sůl |
60 g | Žampiony čerstvé |
60 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika červená, Sůl, Žampiony čerstvé, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí řezanka s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na nudličky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, papriku také na proužky, cibuli na plátky a rozebereme ji na kroužky, pórek na kolečka, žampiony na plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Necháme vysmahnout na tuk, přisypeme zeleninu, žampiony, osmahneme a zalijeme trochou vývaru. Zeleninu s masem zakápneme sójovou omáčkou, podusíme, až se tekutina téměř odpaří a stáhneme z ohně. |
3 | Jako příloha jsou vhodné opečené brambory. |